Cola en Roest

Cola en roest, iedereen heeft het wel eens gehoord. werkt cola tegen roest? Kan je met cola roest verwijderen?  En hoe werkt dat dan?


Geld Schoonmaken

Geld schoonmaken met colaOf roest met cola weghalen goed werkt, is een zaak waar de meningen over verdeeld zijn. Echter heeft 1 van de redacteurs van deze site, in een echt laboratorium wel eens met eigen ogen mogen zien hoe cola een oude stuiver weer brandschoon maakte. Geld schoonmaken met cola is dus iets wat werkt.

Redox Reactie

Redox ReactieHet is dus inderdaad mogelijk om roest met cola te verwijderen. Volgens de wetenschappers komt dit door het ingrediënt fosforzuur wat in de cola zit. Dit zuur lost de roest op. Dit wordt de Redox Reactie genoemd.

 

Wat kan je met cola ontroesten?

Wat kan je met cola ontroestenMet cola kan je bijna alles waar roest op zit, de roest proberen te verminderen. Naast geld ontroesten is het onder andere ook goed voor moeren, bouten, stalen plaatjes en spijkers. Probeer het en je zult zien dat het werkt of wellicht niet werkt.

Toepassen

Cola ToepassenVoor het beste effect kan je het roestige voorwerp het beste in een bad met cola plaatsen en het daar minimaal een dag in te laten weken. Na de dag kun je al duidelijk zien hoe het gaat. Als je een voorwerp wat te roestig is zal je de roest er niet met de cola afkrijgen, maar er is wel degelijk resultaat te halen. Eventueel kan je het nog 1 of meerdere dagen in de cola laten liggen.

Share Button