Handgranaat in een glas cola

Granaat in colaDat je roest met cola kan verwijderen is bekent.  Maar deze 21 jarige man uit Lent (bij Nijmegen) gaat hier wel er ver mee. Hij deed een kleine handgranaat in een glas cola om te ontroesten. 

De handgranaat was erg verroest en de man wilde de handgranaat schoonmaken. Hij vond het blijkbaar wel een goed idee om dit met cola te proberen.

De man had 4 handgranaten gevonden in Berg en Dal (ook bij Nijmegen) Gelukkig had hij er maar 1 in het glas met cola gestopt. Zijn familieleden vertrouwde de zaak niet en bedachten maar even contact met de politie op te nemen. De politie schrok behoorlijk van het bericht en schakelde direct de Explosieven Opruimingsdienst in (EOD). De EOD nam direct de handgranaten in beslag, en heeft deze later tot ontploffing gebracht.

De politie gaf aan dat de man zeer gevaarlijk bezig was, de cola zou inderdaad de roest sneller oplossen en daarom was de kan ook groter dat de granaat tot ontploffing kwam in het glas. De borgpen was al niet meer in de handgranaat aanwezig, dus deze stond al op scherp.

De 21-jarige Lentenaar is niet aangehouden en krijgt geen boete. Hij komt er af met een waarschuwing.

Klik hier om alles te lezen over Cola en roest.

Share Button