Gevaren van Cola mixen met alcohol

Cola mixen met alcohol is populair en lekker, maar niet geheel zonder gevaren. Waarom niet leggen we je hier uit. Geniet dus van je cola mix, maar wees voorzichtig!

De kooldioxide in Cola verhoogt de druk in je maag, waardoor alcohol in de bloedbaan gestuwd word.
Ook het mengen van alcohol met energiedranken is een bekende moordenaar onder de tieners tot midden 20 jaar. De hoge dosis cafeïne verbergt het nivo van dronken zijn en kan leiden tot meer mensen drinken, niet dronken voelen en gaan autorijden of sterven aan alcohol vergiftiging. Helaas is zijn er ook gevaren aan: Coca Cola en alcohol.

cafeïne

Reguliere Coca Cola heeft ongeveer 34 milligram cafeïne. Volgens de drugs-en alcoholverslaving Magazine, heeft laboratoriumonderzoek bleek dat cafeïne overschrijft de sederende effect dat alcohol heeft op het lichaam. Door het houden van de slaperigheid op afstand, kunt u lijken minder dronken dan je bent. Een studie van de Universiteit van Florida, College van Volksgezondheid vond dat mensen die gemengde cafeïne en alcohol werden vier keer meer kans om te proberen te dronken zijn dan degenen die alleen alcohol dronken rijden.

“We weten dat cafeïne verergert de graad van intoxicatie, wat kan leiden tot riskant gedrag,” zei Bruce Goldberger, Ph.D., co-auteur, professor en directeur van toxicologie aan de Universiteit van Florida, College of Medicine.

 

Share Button

Leave a Reply