Cola Feiten

Het is moeilijk om iemand iemand in de wereld te vinden die  niet heeft gehoord van Cola . Het bereik van het drankje is wereldwijd en er zijn daarom ook veel interessante feiten te melden over Cola, waarvan veel mensen zich niet bewust zijn. Op deze pagina vind je enkel van deze feiten verzameld!

Oorsprong Cola

Coke werd eerst uitgevonden in 1893 door een apotheker in Atlanta , Georgia . In het voorjaar van 1886 , dr. John Pemberton Styth perfectioneerde zijn uitvinding van een frisdrank die we nu cola noemen . Het werd eerst getest in de winkelschappen van Jacob’s Pharmacy in Atlanta , Georgia en het was meteen een succes . Vandaag de dag , alleen al in India , Coke werk aan meer dan 150.000 mensen . Lees hier meer over de geschiedenis van Cola.

Coca Cola Handelsmerk

Coke staat bekend als de meest erkende merk in van de wereld , bijna 94 % van de wereldbevolking kent de naam Coca Cola, dit is uitzonderlijke naamsbekendheid . Een factor die bijdraagt ​​tot deze naamsbekendheid is een langdurige samenwerking met de Olympische Spelen . Dit partnerschap begon aan de 1928 Olympische Zomerspelen in Amsterdam . In 1983 , werd Diet Coke gelanceerd in Australië en binnen 12 maanden werd de nummer twee frisdrank naar keuze in het land , na de gewone cola . Coke heeft ook meer dan 500 merken en meer dan 1200 bottelarijen in verschillende delen van de wereld .

Cola drinkers

Tien flessen cola werden  er gemiddeld tijdens het eerste jaar dat Coke werd verspreid gedonken. In 2009 , werd er geschat dat meer dan een miljard cola’s per dag worden gedronken.

Cola vs Pepsi

Coke en Pepsi werden beide gemaakt voor het jaar 1900. Coca Cola werd uitgevonden in Atlanta door apotheker John Pemberton in 1886. Pepsi werd ook samengesteld door een apotheker; Caleb Bradham uit New Bern uit North Carolina, in 1898.

Coca Cola Zakelijk Begin

Coca Cola oorspronkelijk kost 5 cent per glas. Een zakenman in Atlanta verzekerd zich van de rechten op het product in 1891. Het werd eerst in een fles gestopt in een fabriek in 1894.

Pepsi-Cola Zakelijk Begin

Pepsi Cola begon in Bradham’s kelder van zijn apotheek. Het bedrijf werd opgericht in 1905 en de naam handelsmerk vast gelegt in 1906. Een fabriek werd opgericht in 1908.

Coke en Pepsi Nu

In de loop der jaren, hebben beide bedrijven wereldwijd hun markten uitgebreid met wisselende lijnen van dranken, kleding en parafernalia met hun respectievelijke de logo’s bevatten. Beiden zijn uitgegroeid tot wereldwijde marktleiders.

Meer over Cola:

  • Koken met Cola

 

Share Button